Hoop voor hammam

Mogelijk Turks badhuis bij nieuw zwembad
De Swollenaer, 17 september 2007

ZWOLLE — Ruim vijf jaar is de stichting Sipans nu bezig met de plannen voor een Turks badhuis, ook wel hammam genoemd. Na vergeefse pogingen om met hulp van de gemeente het badhuis in Stadshagen te bouwen, is er alsnog een lichtpuntje voor de initiatiefnemers. De hammam komt mogelijk bij het nieuwe zwembad. Sipansvoorzitter Ali Ogüt ziet het wel zitten: “We hebben een goed ondernemingsplan opgesteld. Dit is zeker weten haalbaar.”

Haalbaar met een duit in het zakje van de gemeente, dat wel. Sipans vraagt 110.000 euro subsidie om de hammam bij het zwembad te realiseren. “Over subsidie valt altijd te praten”, laat een gemeentewoordvoerder weten, “maar het ondernemingsplan is naar onze mening nog niet goed genoeg. Er wordt over gesproken.”

De gemeente heeft altijd sympathiek tegenover de plannen voor een hammam gestaan, maar liet in 2005 weten niet mee te willen werken aan de realisatie in Stadshagen. Wel werd er geholpen met zoeken naar andere oplossingen. “Daarom is de hammam nu opgenomen in het zwemwaterdossier. Wellicht is de kans van slagen groter als de stichting een ruimte huurt in plaats van een compleet nieuw pand te bouwen speciaal voor de hammam.”

Ogüt heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van een Turks badhuis. In april heeft hij de laatste versie van het ondernemingsplan bij de gemeente ingeleverd, maar er is nog geen definitieve beslissing. De voorzitter ziet niet in waarom hij zo lang moet wachten op besluitvorming van de gemeente. “Naast een goed plan hebben we meer dan drieduizend handtekeningen verzameld. Zwolle wil een hammam! Allochtonen en autochtonen staan allemaal positief tegenover onze plannen. Een badhuis heeft een sociale functie, die de intergratie ten goede zal komen.” Dat vindt de gemeente ook. “Het is een aanwinst voor de stad, maar het moet financieel wel aantrekkelijk zijn.”

WeIIicht dat een locatie bij het nieuwe zwembad uitkomst kan bieden. In de gebouwen rondom het zwemwater is in ieder geval plaats. Ogüt heeft al contact gehad met de directeur van het Hanzebad en vond in hem een sympathisant. Wellicht is er na vijf jaar alsnog hoop voor de hammam.

Maar toch duurt het Ogüt te lang. “De gemeente doet echt moeilijk”, vindt hij. “Subsidie is moeilijk, praten is moeilijk. Er moet gezocht worden naar een oplossing, niet naar extra problemen.”

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6303 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren