Geld gaat naar welzijn

Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip
De Swollenaer, 12 november 2007

ZWOLLE - De Zwolse gemeenteraad heeft de verleiding van een begrotingsoverschot van anderhalf miljoen euro kunnen weerstaan. De raad was tijdens de begrotingsbehandeling vooral ruimhartig voor welzijnsorganisaties zoals Voedselbank, Humanitas en het Onthaastcafé. Dat gold, zoals verwacht, niet voor de verkeerssituatie rond de Dobbe. De collegepartijen hielden de rijen gesloten, tot grote ergernis van VVD en Swollwacht.

Met geld gesmeten werd er niet. De gemeenteraad gaf incidenteel 317.000 euro uit en 20.000 euro structureel. Veel geld ging naar projecten, die met welzijn te maken hebben. De taalondersteuning voor anderstaligen van Humanitas kreeg ruim 30.000 euro. Het maatjesproject Kamerama mocht rekenen op 22.500 euro, het Onthaastcafé (ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking) kreeg 10.000 euro en ook de Voedselbank werd, unaniem, ondersteund met een subsidie; 4.000 euro.

Op cultuurgebied werden de meeste moties en amendementen verworpen. Alleen filmtheater Fraterhuis mocht zich in de handjes knijpen. De gemeenteraad maakte ruim 60.000 euro vrij om het exploitatietekort tot en met 2010 te kunnen dekken.

Goed nieuws was er ook voor de Zwolse sportclubs met kunstgrasvelden. De raad stemde unaniem voor een motie waarin de velden van OZB worden vrijgesteld. Daarmee maakten de raadsfracties een oude belofte waar. Een belofte die nodig was, omdat hier niks over in de begroting stond.

Opvallend was dat een 'verse' motie over de restauratie van de muur van het RK-kerkhof, naast de gemeentelijke begraafplaats Kranenburg, met een krappe meerderheid werd aangenomen. Dit Rijksmonument verkeert in een erbarmelijke staat.

Onverwacht onrustig werd het alleen nog toen de stemming over de verkeerssituatie rond de Dobbe zich aandiende. VVD-fractievoorzitter Piet van Dijk liet, vooraf, weten de situatie 'goed zat' te zijn. "Als deze motie het niet haalt, overweegt mijn fractie het in de raad te laten afweten tot er iets gebeurt." Een opmerking, die meteen steun kreeg van Freddie Eikelboom, fractievoorzitter van Swollwacht. De overige raadsfracties toonden zich verbaasd, ook burgemeester Henk Jan Meijer reageerde verbolgen. "Deze verklaring is disproportioneel." Tijdens de stemming zag Van Dijk zijn vrees bewaarheid worden; de motie haalde het niet.

Swollwacht en VVD hebben laten weten vandaag definitief niet te verschijnen bij de Commissie Ruimte.

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6287 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren