‘Buitengewoon geslaagd’

Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting
De Swollenaer, 19 november 2007

ZWOLLE - Het nieuwste festival dat Zwolle rijk is, heeft zich dit weekend bewezen. De multiculturele mix van activiteiten en festiviteiten onder de naam ‘Zwolle Wereldstad’ viel in goede aarde bij het Zwolse publiek. Organisator Jeffrey Satoor de Rootas van COS Overijssel noemt het een ‘buitengewoon geslaagd weekend’. “Het is toch een kwalitatief festival. Dus dat er zoveel mensen op af zijn gekomen is boven verwachting.”

Een bezoekersaantal is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat er meer mensen op het festival afkwamen dan de organisatie ooit had durven dromen. De openingsavond met een modeshow, het optreden van de ‘Arabische folkband’ NoBlues en de presentatie door Quintis Ristie (Soko, soko) werden direct al goed bezocht. De zaterdagmiddag was het drukste moment. “De hoge doorloop hadden we natuurlijk te danken aan een evenement als de Sinterklaasintocht en de markt. Veel mensen werden letterlijk geconfronteerd met Zwolle Wereldstad. Sommigen bleven vervolgens de halve middag hangen.”

Er is tijdens het festival onderzoek gedaan naar de opvattingen van bezoekers. Daarin werd gepeild of het festival zijn beoogde doel gehaald heeft. “De eerste resultaten uit dat onderzoek zijn ontzettend positief”, deelt Satoor de Rootas mee. “Natuurlijk zijn er ook wel wat kritische noten, zoals over het weer. Mensen vragen zich af waarom we het nu hebben georganiseerd, terwijl het koud is. Maar op het weer heb ik geen invloed natuurlijk.”

Natuurlijk is kou inherent aan november, dat realiseert de organisator zich best. “Veel mensen gingen daarom ook in de tenten zitten. Maar als er grote optredens waren van bijvoorbeeld Jawat! of Blaxtar dan zag je ze er langzaam allemaal weer uitkomen.” Satoor de Rootas vindt november nog steeds een goede keuze. “We wilden niet ondersneeuwen in de zomer of het voorjaar, als mensen toch al doodgegooid worden met festivals. Bovendien krijg je in de zomer te maken met veel toeristen en wij willen ons echt op de Zwolse bevolking richten.”

‘Zwolle Wereldstad’ werd dit jaar nog gesubsidieerd door het Ministerie van Justitie. Het is de bedoeling dat het een meerjarig festival wordt, maar daarvoor heeft de organisatie financiële steun nodig van de gemeente en de provincie. Er is al een aanvraag ingediend voor november 2008. De burgemeester was zelf te gast bij een talkshow tijdens het festival. Hier uitte hij zich lovend over het initiatief.

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6287 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren