Nieuwbouw voor Isala

Geen sprake meer van renovatie
De Swollenaer, 17 december 2007

ZWOLLE - De Isala klinieken gaan definitief over tot nieuwbouw. Dat is de uitkomst van een uitvoerige en zorgvuldige doorrekening. Het ontwerp blijft gehandhaafd en de nieuwbouw blijft geconcentreerd op de locatie Sophia. Wél is het bouwplan aangepast. Van een duurdere renovatie van bestaande gebouwen is geen sprake meer.

Eerder dit jaar werd de nieuwbouw door de Raad van Bestuur nog stopgezet. Belangrijkste redenen hiervoor waren de financiële situatie van het ziekenhuis en de op komst zijnde veranderingen in de financiering van zorgvastgoed.

“De nieuwe doorrekening geeft voldoende vertrouwen in de financiën”, zegt een woordvoerder, “het aangepaste bouwplan en een beter inzicht in de financiële voorwaarden voor de nieuwbouw hebben ertoe geleid dat er een verantwoord besluit is genomen. Het moest gewoon goedkoper.”

Ook is het bouwplan versneld, waardoor de geplande oplevering nog steeds in 2013 plaatsvindt. Het samengaan van alle functies op één locatie leidt tot structureel lagere kosten. De locatie Weezenlanden wordt verkocht.

Dit gebeurt echter niet voor 2013. “Wel zijn er al diverse geïnteresseerden voor de locatie Weezenlanden.” De Isala klinieken gaan ook de mogelijkheid onderzoeken om met andere partijen een zogeheten zorgpark te realiseren waar bezoekers gebruik kunnen maken van ‘zorggerelateerde diensten’. “Dan moet je denken aan een praktijk voor fysiotherapie, een tandartspraktijk of bijvoorbeeld een coffeecorner”, aldus de woordvoerder.

De aanbesteding van de nieuwbouw vindt plaats in de loop van 2008. De eerste bouwwerkzaamheden worden naar verwachting eind 2008 gestart. Nieuwbouw is een levensvoorwaarde voor de Isala klinieken. Het stelt het ziekenhuis in staat betere zorg te bieden aan patiënten.

Door de nieuwste medische faciliteiten, een efficiëntere werkorganisatie, een hoogwaardig en aansprekend gebouw, adequate parkeervoorzieningen en een integraal aanbod op één locatie van alle onderdelen van de zorgketen moet dit mogelijk zijn.

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6287 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren