Vete dreigt te escaleren

Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden en knuppels
De Swollenaer, 8 oktober 2007

ZWOLLE - Een vete tussen twee families in Holtenbroek dreigt ernstig uit de hand te lopen. Vier verdachten stonden dit weekend terecht voor vijf incidenten op één dag. Ondanks geëiste straffen van tientallen uren dienstverlening en enkele maanden voorwaardelijke celstraffen werden de verdachten voor de meeste feiten vrijgesproken. Wel riep de politierechter beide families met klem op om nader tot elkaar te komen. Voordat er een dodelijk slachtoffer valt.

Al lange tijd broeit het tussen twee hindoestaanse families in Holtenbroek. Op 13 juni vorig jaar escaleerde de vete tijdens vijf incidenten. De verklaringen over het gebeuren staan lijnrecht tegenover elkaar. Die middag al waren er op deze zomerse dag spanningen tussen de vader van de 22-jarige R.G. en de 43-jarige M.A. De zoon besloot uit veiligheidsoverwegingen zijn beschonken vader in Almere onder te brengen. Toen hij op de terugweg Zwolle binnen reed, werd hij naar eigen zeggen geconfronteerd met agressief rijgedrag van M.A.

Eenmaal in de wijk reed hij naar de flat van zijn vermeende belager om verhaal te halen. Vervolgens ontstond er een fikse vechtpartij waarbij omstanders van beide families betrokken raakten. Dat verklaarde ook een onafhankelijke getuige. Hij verklaarde dat hij vanaf drie hoog vanuit zijn flat zag dat de bestuurder van een van de auto’s werd uitgedaagd. Vervolgens werd hij geslagen. “Dat ging heel hard”, las de politierechter voor uit het verslag.

De getuige wees R.G. aan als de hoofddader van het incident. Na de vechtpartij zou hij volgens justitie tevens met zijn auto zijn ingereden op slachtoffer en verdachte M .A. De politierechter veegde dit echter van tafel, omdat van dit feit niets bleek uit de verklaring van de getuige. De officier eiste een werkstraf van 140 uur en een voorwaardelijke celstraf tegen R.G. en tegen M.A. voor openlijke geweldpleging en het uiten van doodsbedreigingen.

De 28-jarige S.P. zat ook bij R.G. in de auto. Tegenover de politie heeft hij verklaard een mes van een 6-jarig kind van de andere familie afhandig te hebben gemaakt. Hij toonde dit aan M.A. “Kom maar op”, zei hij. Omstanders moesten hem tegenhouden omdat hij met het mes begon te zwaaien. Tegen hem werd 110 uur dienstverlening en een voorwaardelijke straf van twee maanden geëist. ‘s Avonds liep de ruzie opnieuw uit de hand. De 20-jarige W.W. zat bij M.A. in de auto en had een knuppel meegebracht. Ze reden via de Buxtehudestraat waar de andere familie woont en meteen escaleerde de boel. In de getuigenverklaringen werden knuppels, samoeraizwaarden en messen erbij gehaald.

Of beide families nader tot elkaar komen, is de vraag. “De sfeer is nog steeds opgefokt”, aldus R.G.

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6287 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren