Wéér groot festival

Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’
De Swollenaer, 1 oktober 2007

BINNENSTAD — In november is Zwolle opnieuw een festival rijker. Het evenement, dat de naam ‘Zwolle Wereldstad’ draagt, is een multiculturele mix van activiteiten en festiviteiten en wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Justitie. De helft van het evenement wordt gedragen door lokale initiatieven. “We laten mensen profiteren van de multiculturele stad”, stelt Paul Hendriksen van organisator COS Overijssel.

GELD

Pas in februari kregen organisator COS, kantoor Nul38 en Niek van der Sprong Producties subsidie van het Ministerie van Justitie om het festival op te zetten. Het geld, afkomstig uit de subsidieregeling ‘ruimte voor contact’ ter bevordering van integratie, is een eenmalig stimuleringsfonds om het festival op poten te zetten. “Deze subsidieregeling is eigenlijk niet bedoeld voor festivals”, legt Hendriksen uit, “daarom heeft de toewijzing van het geld ook zo lang op zich laten wachten; we hadden eigenlijk november 2006 al uitsluitsel moeten krijgen.”

Ondanks de vele festivalaanvragen bij justitie, is alleen voor ‘Zwolle Wereldstad’ een uitzondering gemaakt. Een meerjarensubsidie zat er echter niet in. “Volgend jaar rekenen we op geld van de gemeente en de provincie. We hebben al een aanvraag ingediend voor november 2008. Het enige probleem is dat we nog geen resultaten kunnen laten zien. De besluitvorming over onze aanvraag vindt plaats rond de tijd dat ons festival gehouden wordt. Dus moeten we echt een mooi visitekaartje afgeven.” De gemeentewoordvoerder laat weten dat er momenteel een adviesrapport voor het college van burgemeester en wethouders wordt voorbereid. Uitsluitsel volgt medio of eind november.

TIJD

Het is de organisatie in ieder geval in vrij korte tijd gelukt de contouren van het festival en een deel van invulling te concretiseren. De Grote Markt en het Grote Kerkplein worden het festivalterrein, gevuld met multiculturele tenten en kramen. Ook de programmering van professionele acts verloopt voorspoedig. Er is daarnaast nog genoeg ruimte voor lokale initiatieven. “We willen het programma langzaam laten uitdijen. Als er tot november nog iets op ons pad komt dat we niet kunnen laten schieten, zullen we het zeker proberen in te plannen.”

Over de tijd van het jaar kan Hendriksen kort zijn. “November is een bewuste keus. Het festivalseizoen is in Zwolle al zo volgebouwd, dat je als beginnend evenement ondersneeuwt. Ons festival is bedoeld om mensen in de tent te lokken. Het heeft een heel andere sfeer dan het zoveelste openlucht festival.”

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6287 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren