Negen jaar voor steekpartij

Forse straf geëist tegen 19-jarige verdachte
De Swollenaer, 27 augustus 2007

ZWOLLE—Tegen de 19-jarige D.F.O is donderdag in de rechtbank in Zwolle negen jaar cel geëist. De man wordt ervan verdacht in oktober vorig jaar drie mensen in een uitzendbureau in Zwolle te hebben neergestoken. Tijdens de steekpartij ontvluchtten velen in blinde paniek het pand. De verdachte ontkent betrokken te zijn geweest bij de misdaad.

Op maandagochtend 16 oktober vorig jaar heeft D.F.O. een gesprek in het pand van Tempo Team in de binnenstad van Zwolle. Tegenover twee werknemers zou hij verklaard hebben nog geld tegoed te hebben. Hem wordt gevraagd eind van de middag terug te komen. Hij vertrekt en beide medewerkers van het uitzendbureau hebben een slecht gevoel over het gesprek. Omstreeks half twaalf stapt de man opnieuw het uitzendbureau binnen. Volgens justitie stapt hij dan op medewerker Mark af, die uit het niets een vuistslag in zijn gezicht krijgt. Het slachtoffer ziet vervolgens dat de dader een mes trekt van 20 tot 25 centimeter lang en hem ermee in de buik steekt. “Ik ben onder mijn bureau gaan zitten. Ik dacht dat ik dood zou gaan”, verklaarde het slachtoffer later. Er ontstaat vervolgens grote paniek. De man blijft stekende bewegingen maken in het gebouw en maakt nog twee slachtoffers voor hij wordt overmeesterd. Een medewerkster snijdt hij in het gezicht, een man raakt gewond aan zijn hand als hij met gevaar voor eigen leven zich op de dader werpt en met zijn blote handen het mes vastpakt. Het pand was redelijk vol met mensen die wegvluchtten. “Mensen deden het letterlijk in de broek van angst”, zo las de voorzitter van de rechtbank voor uit het dossier. Na de overmeestering is de politie snel ter plaatse om de man af te voeren.

ZeIf slachtoffer

Volgens de verdachte ging het anders die maandag. Hij zegt zelf het slachtoffer te zijn. “Een forse man met blond haar en een gestreept hemd van Nederlandse afkomst kwam met een scherp voorwerp op me af.” “Onzin”, noemde de officier van justitie die verklaring. Veel getuigen hebben D.F.O. aangewezen als de dader. “Toch zie je zelden een zaak waarbij zoveel mensen een en dezelfde dader aanwijzen”, stelde de voorzitter van de rechtbank. “Maar de feiten spreken voor zich”, meende hij. In detentie heeft de verdachte de nodige problemen gehad. Zo belandde hij meerdere keren in de isoleercel nadat hij gevangenbewaarders had aangevallen. Hij is uiteindelijk gedwongen onder medicatie gesteld om hem rustig te houden. De voorzitter van de rechtbank: “Dit beeld dat hieruit naar voren komt, is ook geschetst door de medewerkers van Tempo Team: een kalme, rustige man die opeens excessief uit zijn slof schiet.”

De man zit nu 311 dagen vast. Hij is eerder veroordeeld voor onder meer het voorhanden hebben van valse bankbiljetten en geweldpleging. De rechtbank doet 30 augustus uitspraak.

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6308 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren