‘Uit de kunst’

Refectie op één jaar Odeon de Spiegel
De Swollenaer, 13 augustus 2007

ZWOLLE — “Ik kan niet anders zeggen: we hebben een heel, héél goed jaar gehad”, zegt de trotse directeur van Odeon de Spiegel Gijsje van Honk vrolijk. Haar beide theaters hebben zichzelf bewezen het afgelopen seizoen. De kaartverkoop bereikte een onvoorspelbaar hoogtepunt en dus staan de financiën er zonnig bij. “Het was wel een heel spannend jaar. Nieuwe mensen moesten elkaar vinden in een nieuwe omgeving. En dan nog kwaliteit leveren aan het publiek!”

Verdwalen in het nieuwe gebouw was niet zeldzaam. Ook het contact tussen Odeon en De Spiegel had wel wat beter gekund. “Een van de belangrijkste speerpunten is de verbetering van de interne communicatie dit seizoen. We hadden ineens met 45 medewerkers te maken, ten opzichte van zeventien in de oude situatie. Daar kwamen ook nog eens twee nieuwe horecapartijen bij en een grote groep studenten. Ons eerste doel was het einde van het eerste seizoen halen”, zegt van Honk met een Iach. “Mensen hebben echt keihard moeten werken. GeIukkig was er veel compassie van het publiek.” Want hoewel Van Honk het functioneren van het personeel het belangrijkst vindt (‘zonder mensen geen koffie, licht of techniek’), zijn er dankzij reacties van het publiek ook veel andere verbeterpunten naar voren gekomen. “Er was veel commentaar op de theeglazen. Vanaf komend seizoen gebruiken we ook andere glazen, zodat mensen geen hete thee meer over hun mooie uitgaanstenue te krijgen.”

Er zijn wat aanpassingen aan stoelen en balustrades gemaakt in de zaal en de herentoiletten worden hopelijk van een onaangename lucht ontdaan. Verder wordt er wat meubilair en aankleding toegevoegd aan de foyers. “Het zijn allemaal kleine dingen. In je huis begin je ook pas te veranderen als je er een tijdje in woont.”

De twee locaties zijn het afgelopen jaar prima bevallen. “Het is echt uit de kunst”, glundert Van Honk. “Odeon is heel geschikt voor Iokaal theater in de binnenstad, maar met een grote zaal als de Spiegel moet je er toch niet aan denken dat je midden in het centrum zit. We zitten precies tussen de parkeergarages in.”

Het programma van 2006/2007 was zo gevarieerd mogelijk om te ontdekken waar het Zwolse publiek behoefte aan heeft. “De ZwoIse smaak is heel breed gebleken. Er zijn veel cultuurliefhebbers op een breder vlak; culturele omnivoren noem ik ze”, zegt Van Honk. “Ook is het duidelijk geworden dat Zwolle behoefte heeft aan uitgaan met een beetje meer allure. We gaan proberen in de toekomst wat exclusievere producties te programmeren.” Het programma is ook dit seizoen weer een mix van amateurs, professionals en commercieel aanbod. “Bij mij moet iedereen erin kunnen.”

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6304 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren