Augustus lastig voor verkeer

Festiviteiten en werkzaamheden zorgen voor overlast
De Swollenaer, 6 augustus 2007

ZWOLLE — Augustus wordt een lastige maand voor het Zwolse verkeer tijdens festiviteiten als de zomerkermis, het Peperbus Profspektakel en het Stratenfestival. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats, die gevolgen hebben voor autoverkeer en busroutes.

Tijdens de zomerkermis (10 tot en met 19 augustus) zijn Melkmarkt, Rodetorenplein, Grote Markt, Luttekestraat en het Grote Kerkplein niet bereikbaar voor auto's. De rijrichting in de Bloemendalstraat wordt omgedraaid en het doorgaande verkeer voor Jufferenwal, Rodetorenplein en Buitenkant is gestremd. Ook is het laatste gedeelte van de Goudsteeg, tussen Lombardstraat en Sassenstraat, afgesloten. De stadslijnen 2, 3 en 10 rijden, vanwege de kermis, niet langs het Rodetorenplein.

Verkeer op de Westerlaan wordt van 13 tot en met 17 augustus omgeleid via de Emmawijk. Ook, op 13 augustus, begint het onderhoud aan de parkeergarage aan de Dijkstraat. De garage blijft alleen toegankelijk voor bewoners van het appartementencomplex.

Tijdens het Peperbus Profspektakel op 15 augustus zijn Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Korte Ademhalingssteeg, Sassenstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkstraat van 18.00 tot 23.00 voor alle verkeer afgesloten. Ook de directe omgeving is met de auto niet bereikbaar. Stadsbus 4 en 10 worden omgeleid via Eekwal en Pannekoekendijk.

Het Stratenfestival op 17 augustus legt de hele binnenstad vanaf 16.00 uur plat voor al het autoverkeer. Twee uur later zijn fietsers ook niet meer welkom. De afsluitingen zijn bij de bruggen naar de binnenstad. Daar worden in de buurt ook fietsparkeerplaatsen ingericht. Binnenstadbewoners wordt gevraagd om hun auto's buiten de stadsgracht te zetten.

Die dag rijden de stadslijnen 1, 2, 3, 4, en 10, vanaf 15.00 uur, niet via de Eekwal. De bussen rijden wel via Burgemeester van Roijensingel, Emmawijk, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade. Deze omleiding duurt tot en met het einde van de dienst.

De warenmarkten op 10 en 17 augustus worden, in verband met de kermis en het Stratenfestival, verplaatst naar Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat en Bethlehemkerkplein. De warenmarkten op 11 en 18 augustus vinden plaats op Oude Vismarkt, Gasthuisplein en Ter Pelkwijkstraat. Deze straten zijn op die data niet bereikbaar voor doorgaand verkeer.

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Actuele artikelen

Nieuwbouw voor Isala
Geen sprake meer van renovatie De Swollenaer, 17 december...
zwolle - 10. Jan, 23:46
Onbegrip en boosheid
Buurt hekelt ‘oneerlijke competitie’ Oude Mars De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:46
‘Buitengewoon geslaagd’
Zwolle Wereldstad presteert boven verwachting De Swollenaer,...
zwolle - 12. Dez, 23:42
Geld gaat naar welzijn
Gemeenteraad houdt enigszins hand op de knip De Swollenaer,...
zwolle - 28. Nov, 23:20
Vijftigplussers vinden...
Werkloosheid blijft alsmaar verder dalen De Swollenaer,...
zwolle - 13. Nov, 20:52
Bezorgd over peuters
Te weinig kinderen uit achterstandswijken naar peuterspeelzaal De...
zwolle - 29. Okt, 21:11
Vete dreigt te escaleren
Families tegenover elkaar met messen, samoeraizwaarden...
zwolle - 23. Okt, 16:41
Wéér groot festival
Nieuw multicultureel evenement: ‘Zwolle Wereldstad’ De...
zwolle - 8. Okt, 17:15

Links

Suche

 

Status

Online seit 6308 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 19. Nov, 06:15

Credits


Profil
Abmelden
Weblog abonnieren